Yhtä Kyytiä – elokuvailta!

Kouvolalaisvoimin on tehty tosi hyvä ja reipas elokuva – Yhtä Kyytiä. Se oli ensi illassa jo vuosi sitten, jolloin kävin katsomassa sen elokuvissa.  Tänä vuonna elokuva sitten niitti mainetta voittamalla Madridissa filmifestivaaleilla PARHAAN elokuvan palkinnon, eikä siinä kaikki, vaan paras naissivuosakin napsahti. Siis kaikin puolin ihan loistavaa!

IMG_0717

 

Kutsuin elokuvan ohjaajan Sami Malmbergin ja tuottaja Jesse Tervolinin Medimajaan kertomaan siitä, miten kaikki oikein kävi. Elokuvasta on hauska Making of – kooste ja ihanan yllättävä Madridin kuvaus. Making of oli niin valaiseva kimara siitä, millaista se leffan tekeminen on, aika lailla hauskimmillaan. Madridin kuvaus kertoi hyvin siitä, kuinka kukaan ei tiennyt, miten käy, kenelläkään ei ollut tietoa siitä, kuka voittaa! Parasta vaan oli se, että koko potin voitti Yhtä Kyytiä!

Sami Malmberg on aina halunut tehdä elokuvia. Hän kertoi, kuinka on vaan toteutettava omia haaveitaan, etsittävä oikeita ihmisiä, samanhenkisiä tyyppejä, joita ajaa eteenpäin sama halu. Elokuvan kässärin on kirjoittanut Sami, joka hyvin pitkälti ideoi sitä kävelemällä työmatkojaan.

IMG_0751

 

Ohjaaja on elokuvan teossa ”pomo! Jonkun on otettava ohjat käsiinsä, että kaikki toimii ja sujuu ”käsikirjoituksen” mukaan.

Jesse Tervolin oli elokuvassa tuottaja, joka tuntui häärivän siellä joka mutkassa kameran kanssa. Yhdessä he Samin kanssa haalivat näyttelijät, kuvaajat, maskeeraajat yms. paikalle. He etsivät kuvauspaikkoja ja seurasivat sopivaa säätä, jopa odottelivat sitä.

lataus (1)

Sain kuulla, miten koko porukalla, mikä elokuvan tekemiseen tarvittiin oli niin mukavaa, että se teki siitä työstä niin antoisaa. Nämä nuoret miehet kertoivat, miten elokuvaa leikattiin ja kuinka siitä muodostui se lopullinen versio, jota me voimme nyt katsoa.

Kaiken kaikkiaan oli todella mielenkiintoista kuulla, millaista se ihan oikea leffan teko on! Tilaisuus, se ilta oli Mediamajassa 28.11. Harmi vaan, että KETÄÄN ei tullut paikalle! Tai no, olihan siellä yksi….

IMG_0738

 

Joka tapauksessa, Sami ja Jesse tekevät todella hienoa ja arvokasta työtä! Harmi heidän puolestaan, ettei ketään kiinnostanut…tulla ainakaan paikalle. Illasta muodostui melko lyhyt 🙂

Kuvat: Sami Hammouda

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s