Toinen messupäivä!

Toinen messupäivä alkoi rauhallisesti ja  hitaasti, sillä en pitänyt mitään kiirettä.  Halusin nähdä Aki Ollikaisen. Olin kuullut, että Nälkävuosi on ihana ja kamala ja sen halusin kuulla. Haastattelu oli mahtava ja se sai kuulijan käsittämään, että se kirja on vaan ihan pakko lukea. Kuuntelin lumoutuneena kirjailija Ollikaista ja kuvittelin tilannetta, että jos  pääsisin itse haastattelemaan häntä. Mitä kaikkea mie häneltä kysyisinkään. No, ehkä se tilanne vielä tulee…

240320134812

 

Akin jälkeen näin Miina Supisen, yksi minun suurista suosikeistani. Tulen aina niin hyvälle tuulelle kun tapaan Miinan. Mahtava, nuori naiskirjailija, jolla sana vaan on niin hallussa. Vaan ennen Miinan varsinaista haastattelua halusin kuulla Katja Kettua! Samaan aikaan toisaalla oli Panu Rajala… Oli melkoisen helppo valinta, sillä mie vaan uskoin, että Katjalla oli minulle paljon enemmän annettavaa. Katja Ketun novellikokoelma Piippuhylly oli juuri tullut painosta eli ei vielä monen käsissä kulunut, mutta silti saanut jo aivan loistavat arvostelut! Hyvä Katja, mie jotenkin aavistin sen. Katjaa olisi voinut kuunnella loputtomiin, sillä hänen ikään kuin mystinen viisaus ja sanallinen rikkaus vaan aina kiehtoo. Kun monet kirjailijat osaavat hyvin kirjoittaa, niin eivät välttämättä löydä sanoja puhumiseen, Katja löytää. Uusi novellikokoelma kuuluu myös opuksiin pakko lukea!

240320134818

 

Sitten kipaisin kuuntelemaan Miina Supisen haastattelua, josta olin niin tohkeissani, että unohdin kuvata. Miusta on selkeesti tullut aika huolimaton. Miina kuitenkin kertoi myös melkosen tuoreesta kirjastaan Orvokki Leukaluun urakirja. Kirja on kuulemma kirjoitettu kevyellä kynällä ja siihen haastattelija tuumasi, että sen myötä myös helppolukuinen. Äkkiä vilkaistuna voi olla, mutta aion silti oikein syventyä siihen. Kirja oli alunperin kirjoitettu radioon, Miitta Sorvalin lukemina, mutta nyt se on kansissa, luettavissa! Läpyt sille!

Mie olin saanut hyvän annin messuilta, miulla oli hyvä mieli, mie olin syöny yhen jäätelön, tavannut kivoja ihmisiä ja kuullut paljon kirjajuttuja!

PS. Sorry, ku kuvien tekninen taso on hiukan aneeminen, mutta kun kuvaaja oli hiukan puissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s