Gummeruksen Kukanpäiväkutsut!

Minulla oli lomaviikko, melko kiireinen, mutta ei niin kiireinen, ettenkö olisi ehtinyt Gummerruksen Kukanpäivän kutsuille.  Ajelin Helsinkiin, jätin auton parkkiin ja suoritin loppumatkan ratikalla, melkeinpä suoraan oven eteen Yrjönkadulle. Ihana paikka G18-juhlasali. Pelkäsin olevani liian ajoissa, mutta en ollutkaan, sillä niin oli jo väkeä kivasti koolla.

Heti aluksi tapasin Tuomas Vimman! Apua, en muistanutkaan miten kovin pitkä mies hän on, mutta aina niin mukava! Muitakin kirjailijoita oli jo paikalla ja oli hetki aikaa vaihtaa muutama  sananen. Alkutarjoilujen jälkeen saliin ja hyvälle paikalle, että näki ja kuuli kaiken mahdollisen. Tilaisuus alkoi Gummeruksen esittelyllä, jonka hoitivat kustannusjohtaja Anna Baijars ja viestintä- ja markkinointijohtaja Katja Leino.

Sitten alkoivat kirjailijahaastattelut! Saimme kuulla syksyn uutuuskirjoista ihanan houkuttelevia tarjouksia, niin että heti tuli mieleen, että minulle ne kaikki! Ensimmäisenä pääsi framille Tuomas Vimma, joka kertoi kirjastaan Ruutukymppi, mikä valottaa remonttiin ja rakentamiseen liittyvien tv-sarjojen taustoja. Kirjaa hän luokitteli romanttiseksi komediaksi!? Jee, että tuskin malttaa odottaa sitä hetkeä, kun sen kirjan saa käsiinsä.

Kuva0569

Tässä vaiheessa on pakko mainita, että olen suuresti pahoillani kuvien laadusta. Se härpäke, millä minun alunperin piti ottaa kuvia, olikin saanut virrat hupenemaan ja niin otin kakkoskoneella, minkä laatu on ihan sukasta. Vaan, jotenkin oli vaan pakko saada kuvia, enkä edes kaikista muistanut ottaa… Olin niin lumouksen vallassa.

Päivi Alasalmi ei ollut päässyt paikalle, mutta häneltä ilmestyy Joenjoenlaulu. Kirja kertoo romaanin muodossa saamelaisuudesta niin kuin se on. Siinä tuodaan esille meidän vähemistökansan tilanne ja heidän kohtelu. Se, miten saamelaisilta on pikkuhiljaa viety kaikki. Päivi Alasalmi tietää mistä kirjoittaa, koska on siellä asunut ja jos ihan oikein käsitin, niin ollut saamelaisen kanssa naimisissa.

Pauliina Rauhala on syksyn esikoiskirjailija, kirjallaan Taivaslaulu. Sain kuulla, että kirja kertoo naisen elämästä, asemasta ja oikeuksista ja lähtökohtana olisi lestadiolaisuus. Teksti on erityisen kaunista. Voisin kuvitella, että tämä kirja tulee luettua monissa käsissä.

Uutisten lukijoilla on ihana ääni, tuttu ja turvallinen. Niin myös Matti Röngällä! Häneltä syksyllä ilmestyvä Levantin kyy on viimeinen Viktor Kärppä-dekkari. Kirjassa on herkkiä kohtauksia, joten nessun voi varata mukaan. Mitä Matti Rönkä sitten aikoo, kun Viktor Kärppä on käsitelty? Hän meinasi ensin, että jos viipyilevää runoutta tai jos nyt kirjoittaisi sen esikoiskirjan! 😀

Kuva0571

Tv:stä jokainen on nähnyt sarjan Akuutti, missä lääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä ovat vastailleet ihmisten sairastamiseen liittyviä kysymyksiä. Tämä hauska parivaljakko nauratti yleisöä kertomalla siitä, kuinka potilas usein tuskailee, ettei ymmärtänyt lääkärissä käynnin jälkeen mitään, mitä se lääkäri selitti? No, yhtä usein käy niin, ettei lääkäri ymmärrä yhtään mitään, mitä potilas selittää. Senpä takia on nyt tehty kirja Potilaan käsikirja. Siinä ohjeistetaan mm. potilasta kirjoittamaan paperille, ranskalaisilla viivoilla, mikä vaivaa ja vaikka antaa sen lapun sitten sille lääkärille, niin päästään jo aika pitkälle. Jos kirja on yhtä lepposan hauska kuin olivat esiintyjät, se tulee olemaan hitti!

Kuva0570

Radiosta kaikille tuttu(ja turvallinen) ääni astui lavalle Jake Nymanin muodossa. Rakas vanha vinyyli on kirja, minkä Jake on tehnyt kaikessa kunnioituksessa vinyyliä kohtaan. Kirja on nostalginen noste vinyylikultuuriin. Hän kertoi siitä, miten mukava vinyyliä on käsitellä ja se ääni… No, sen tietävät vain he, joille vinyylit ovat yhtä rakkaita.  Tätä kirjaa kaikki musiikin ystävät halajavat ja eri toten he, joilla niitä vinyylejä löytyy tai jotka vinyylin kulta-aikana ovat eläneet.

Kuva0572

Dekkarikirjailija Marko Kilpi on ”kuolematon”! Hänen uusin tuotoksensa on nimittäin Kuolematon. Hän kertoi siitä, miten lapsiin kohdistuvat rikokset ovat niitä, mitä kukaan poliisi ei haluaisi kohdata. Jos selaa jonkun rikollisen tietokonetta, missä on kuvia lapsista tuhansia ja taas tuhansia, niin se vetää mielen hiljakseksi. Kuka auttaisi poliisia?  Marko Kilpi on kuopiolainen poliisi, joka on kirjoittanut kirjansa suomalaisten sieluihin, sillä hän todella tietää mistä kirjoittaa. Marko on se kiltti, leppoisa poliisi, jolla sydän on paikallaan ja se näkyy kirjoissa. Hänen edellisestä kirjastaan Elävien kirjoihin, tehtiin elokuva Kasipallo. Saimme kuulla, miten hän oli ollut kuvauksissa niin täysillä mukana, että oli siellä  kuin purkka tukassa.

Kuva0573

Vera Vala on nainen, äiti, kirjailija, joka asuu Italiassa. Siellä hän kaiken muun ohella, kirjoittaa kirjoja! Uusin tuotos on Kosto ikuisessa kaupungissa. Arianna de Bellis-tutkii-sarjan itsenäinen toinen osa. Kirjassa pääsee Rooman kaduille samalla kun saa miettiä kuka on murhaaja. Vera Vala on otettu niin hyvin vastaan, että hänestä varmaan saadaan vielä kuulla lisää ja paljon!

Kuva0574

Viimeisenä, joskaan ei vähäisimpänä, lavalle nousi se ihan kaikista tutuin uutisääni, Heikki Kahila! Häneltä ilmestyy elämänkertateos Ääneen elettyä. Siinä on hauskoja tarinoita, mutta myös aika lailla riipaiseviakin hetkiä. Heikki Kahila kertoi, että kirja on sarja kertomuksia 70 vuoden ajalta. Se jakaantuu osiin alkaen lapsuudesta Varkaudessa. Siinä kerrotaan 15vuoden ajasta TV-kuuluttajana ja sitten sen jälkeisestä Ylettömästä elämästä.  Meidän Heikki on kaikkien luettavissa elokuussa, kun kirja ilmestyy ja luulenpa hyvinkin, että kaikki haluavat sen lukea!

Kiitos Gummerus! Ilta oli ihana, välitön ja niin mieleenpainuva, että vaikka sade kasteli minut sen jälkeen, se ei haitannut tippaakaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s