Historian herkkupaloja!

Meillä Kouvolan pääkirjastossa on ollut ilo ja onni, kun olemme saaneet kuulla upeita historialuentoja. Armoitettu, kaiken kansan rakastama Sakari Viinikainen on saattanut monien halukkaiden tietoisuuteen varsinaisia herkkupaloja kotiseutumme tapahtumista. Tapahtumista, joita on sattunut isovanhempien aikana ja sitä aiemmin. Yleisöä on virrannut paikalle aina kiitettävissä määrin, jopa niin, että tilan puute on tullut vastaan. Ihmisiä on tullut aina paikalle jopa tuntia aiemmin. Pääkirjastollahan on niin, että tarpeeksi isoa tilaa ei ole. Olemme järjestäneet tilaisuuden niin, että Sakke puhuu auditoriossa, minne mahtuu 60h. Mediamajan pojat siirtävät sieltä kuvan ja äänen Medimajan puolelle, missä kuva näkyy screenillä ja ääni tulee kaiuttimista. Lisäksi koko luento on mennyt nettiin. En ymmärrä tekniikasta yhtään mitään, mutta töitä sen eteen on tehty ja välillä se on siitäkin huolimatta pettänyt. Olemme kuitenkin yrittäneet parhaamme.

Tämän syksyn luennot ovat nyt ohitse ja ne olivat erittäin mieluisia ja niistä tuntui jäävän kaikille hyvä mieli. Jokainen sai varmasti jotain, sillä kyllä Viinikaisen Sakke on niin mahtava tarinan iskijä. Pieni haastattelun pätkä kertoo siitä: http://areena.yle.fi/radio/2084686

viinikainen_sakari_netti

http://yle.fi/uutiset/historialuentojen_rokkistara_vetaa_tuvan_tayteen_joka_kerta/6927248

Kuva: Kymenlaakson radion nettisivut

Nyt annamme Saken huilata meidän osaltamme ja katsotaan, milloin tehdään seuraavan kerran yhteistyötä.

Jo menneitä luentoja yritetään siirtää Youtubeen! Muutamia siellä jo onkin ja parhaiten ne löytyvät sieltä, kun laittaa hakusanoiksi Sakari Viinikainen Medimaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s