Olihan murhan hyvät Dekkaripäivät !

Mitä jäi mieleen Dekkaripäivistä, missä vietin aikaani avajaisista aina kirja-arvontaan asti, illanviettoakaan unohtamatta.

Kouvolan Dekkaripäiviä vietettiin poikkeuksellisesti Kouvola-talolla, koska edellinen paikka, Kouvolan teatteri oli remontissa. Yllättävän hienosti dekkarikansa oli sinne löytänyt ja jopa viihtyi siellä.

Murhattu mieli oli  XIV Dekkaripäivien teema ja kukka-asetelmakin oli sen mukainen 🙂

Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki lausui tervehdyssanat ja kertoi omista dekkarimieltymyksistään, joihin kuului mm. Donna Leon.

Väkeä oli kiitettävästi, niin kuin muinakin vuosina. On monia, joita näkee siis vain kerran vuodessa, Dekkaripäivillä!

Odotettu vieras oli tutkimusprofessori, vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma. VR:n takia hän myöhästyi(”valitamme myöhästymisestä aiheutuvaa haittaa”) ja sillä aikaa Ritva Sorvali kertoi Dekkarinovellikilpailun voittajat! Hannu Lauerma tuli sitten sopivasti kertomaan, kuinka hän ylituomarina oli voittajat valinnut. Sen jälkeen hän vangitsi yleisön asiallisella, mutta silti niin kovin viihdyttävällä tyylillä kuulemaan aiheesta Väkivalta viihteessä ja reaalimaailmassa.

Kirjailija/vanhempi konstaapeli Marko Kilpeä haastatteli Pirjo Silfversten.

Illanvietossa oli paitsi maukasta ruokaa ja juomaa, niin myös hyvää musiikkia, Yhtye Talvenheimo.

ja teatteria… Anjalankosken teatterilaiset esittivät otteita Reijo Mäen VARES-näytelmästä.

Lauantaiaamuna kaikki olivat jälleen reippaina paikalla. Kirjamyyntipisteitä oli koko  Kouvola-talon aula täynnä ja etenkin MURHATTU MIELI-novellikokoelma teki kauppansa.

Vaan, muuten lauantaiaamu alkaa aina Sariolalla ja siitä oli kertomassa Sariola-seuran puheenjohtaja Juha Kautto. Aina vaan tulee jotain uutta Mauri Sariolasta 🙂

Esikoiskirjailioita, Johanna Tuomola, Janne Katajisto, Olli Lehtinen ja Kari Häkämies. Heitä tenttasi Matti Pätäri.

Petri Forsström ravisteli yleisöä kertomalla aiheesta Häiritty nuori. Luulen, että tämä esitys jäi todella usean mieleen, Petrin esitettyä asiansa rennosti mutta niin realistisesti.

Psykologi Hannele Törrönen valaisi meille väkivallan maailmaa, missä myös naiset ja lapsetkin ovat väkivaltaisia. Esitystä siivittivät pienet ja aika kamalat elokuvan pätkät.

Kriitikko Kaisa Neimala kertoi meille kirjavinkkejä aiheesta kun Lapsen mieli särkyy. Yleisölle jaettiin lista niistä kirjoista, joten varmasti moni otti vinkistä vaarin.

Kirjailija/rikosylikonstaapeli Pasi Lönn pärjäsi vuonna 2007 nuorten dekkariromaanikilpailussa niin hienosti, että hänestä tuli kirjailija. Tammi otti yhteyttä ja Pasi Lönnin nuorisodekkari Hyppy syvyyteen painettiin. Nyt sille on tulossa jatkoa! (haastattelijana bloginpitäjä, Kini Laine)

Ohjelmaan tuli muutos, sillä ohjaaja/kirjailija Auli Mantila ei päässytkään paikalle ja hänen sijaan Maritta Naumanen haastatteli paikalla olevia kustantajia. Juttu olisi piisannut vaikka kuin…. Jospa ensi vuonna saisimme kuulla lisää 🙂

KIITOS Kouvolan Dekkaripäivien touhutäteille, MARITTALLE ja RITVALLE! Kiitos myös koko talkooporukalle! Kiitos kaikille, jotka olitte paikalla! Ensi vuonna nähdään taas!

kuvat: Tuija Hanski, Tarja Rossi, Maritta Naumanen

Jätä kommentti