Ile Kallio ja Santtu Luoto

Kouvolan pääkirjaston Mediamajassa oli jälleen rockhenkeä, kun ILE KALLIO ja hänestä kirjan kirjoittanut SANTTU LUOTO olivat VESA KONTIAISEN huimassa haastattelussa.

Olin suunnitellut tätä pitkään ja tarkoitus oli saada hieno päätös Hurriganes-teemalle, jota ollaan varsin mukavasti päästy yleisölle tarjoamaan. Santun ja Vesan kanssa oli kaikki jo lyöty lukkoon, kunnes ajatus Ilestä syntyi. Minun oli ihan pakko pyytää hänet mukaan. Suunnilleen virtuaalisesti kontaten lähestyin häntä ja ILE suostui! Jos olisin nuorempi ja notkeampi, olisin heittänyt kuperkeikkaa, mutta nyt tyydyin vain leijumaan typerä virne naamalla, sielu huutaen hoosian…Hurriganesia!

Olin kysäissyt Ileltä myös sitä, että soittaisiko hän meille jotain ja YES, hän suostui siihenkin!

Kun Ihanat Miehet saapuivat, tsekkasimme tekniikan ja menimme syömään. Ruokailun lomassa on aina hyvä käydä läpi, mitä on tarkoitus tehdä, fiilata loppujutut kuntoon. Nyt vaan ruuan valmistus kesti niin kauan, että suorastaan juoksimme estraadille ja silti myöhästyimme muutaman minuutin. Yleisömme oli kiltisti paikalla ja ei millään muotoa ollut moksiskaan siitä, että oli joutunut odottamaan. Vesa otti ohjat käsiinsä!

Saimme kuulla siitä, miten syntyi upea kirja ILE KALLIO. Kuinka usein he olivat tavanneet ja miten Ile on saanut ”puhua” kirjassa. Jos kirja on lämminhenkinen, niin olivat myös sen tekijä ja päähenkilö. Oli niin uskomatonta kuulla leppoisaa jutustelua, muistelua ajoista, jotka on suurimmalle osasta yleisöä ollut ihan parasta nuoruutta. Santtu kertoi, miten Hurriganes kolahti häneen silloin aikoinaan. Ile kertoi hauskasti mm. siitä, miten Hurriganesissa tehtiin biisejä.

Kaiken kaikkiaan ilta oli ihana ja se ei ollut vain minun aatokseni, vaan sitä mieltä oltiin myös yleisön asiakaspalautteissa.  Lähdin ihan puun takaa mutta yllätyin positiivisesti. Rehellisen tuntuista tilitystä, kertoi eräs asiakas.

Sokerina pohjalla oli se, kun Ile tarttui kitaraansa ja soitti laulaen meidän jokaisen sydämeen!

Tapahtuma kesti liki kaksi tuntia ja se meni ”tunnissa”!

Illan lopuksi seisoskelimme kirjaston pimeällä takapihalla ja tuumasimme, miten oli mukava veto.

Kiitos Ile, Santtu ja Vesa!

Koko mahtavan tilaisuuden voi katsoa täältä!

Kuvat: Aki Ryöppy ja Sami Hammouda

Jätä kommentti